גודל טקסט      
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על על בית החולים
על בית החולים
דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners

איך אפשר לאכול גלידות בקיץ ללא רגשי אשמה ?

אכילת גלידות וקרטיבים היא אחת מהנאות הקיץ של כולנו. לפניכם, המלצות שירות התזונה והדייאטה במרכז הרפואי ברזילי אשקלון לקיץ מרענן.
איך אפשר לאכול גלידות בקיץ ללא רגשי אשמה ?

 

אין כמו גלידה קרה או קרטיב להפוגה קלה ופינוק בימי שרב. יחד עם זאת, מנהג זה עולה לילדינו ולנו בקלוריות מיותרות ובצריכת צבעי מאכל מזיקים. מה הפתרון? לאכול מעט, לאכול איכותי, ולהעדיף הכנה עצמית.

פחות צבע, יותר טבע 

העדיפו קרטיב ושלגון על 'ברד'. רוב החברות מייצרות היום קרטיבים ושלגונים עם צבעי מאכל טבעיים. אם מתלבטים- אפשר לבדוק את רשימת הרכיבים. ה'ברד' שנמכר בפיצוציה השכונתית עשוי מתרכיז זול וגדוש בצבעי מאכל מלאכותיים ומסוכנים. עדות לכך היא הצבע הנותר על השיניים והלשון למשך שעות ארוכות. לכן בבית, העדיפו לקנות 'שלוקים' ללא צבעי מאכל. 

 

המיני חוזר לאופנה 

כאשר מדובר באריזות שלגונים משפחתיות, עדיף לעבור לאריזות ה'מיני' המוקטנות, שחוסכות מאות קלוריות למנה.  

כיוון שהתרגלנו, ילדים ומבוגרים כאחד, למנות ענקיות, יתכן שיחידה אחת לא תספיק בתחילה, אך זהו הרגל שניתן לשנותו עם הזמן.  

 

כאשר באריזה טעמים שונים- סביר להניח שבני הבית ירצו לטעום מהכל, כלומר לפחות שני שלגונים, ולפני שנשים לב- האריזה תיגמר. במתוקים המטרה היא ליצור אדישות, לכן בקניית אריזה משפחתית רצוי לבחור באריזה שמכילה טעם אחיד של שלגונים. 

  

כדור גלידה אחד, הנקנה בגלידריה מגיע לגודל אסטרונומי. (ואם מעוניינים בשני כדורים - החגיגה כפולה..). קיימות היום גלידריות רבות שמסכימות למכור חצי כדור (כלומר, כדור קטן יותר בגודל הגיוני), או לחלק כדור אחד לשתי מנות, (כשאוכלים בזוג) בתוספת של שקלים אחדים. 

 

אין כמו בבית 

בלוח הזמנים העמוס והמטורף של כולנו, האופציה הקנויה תמיד זמינה יותר. אך הכנה ביתית של קרטיב או שלגון גוזלת מעט מאד זמן, מנצלת פירות עונתיים ומהווה פתרון יצירתי לתעסוקה עם הילדים בחופש.  

הנה שתי דוגמאות למתכונים קלים להכנה ביתית, מחומרים טבעיים, ללא צבעי מאכל ובשליטה על רמות הסוכר. כדאי לשלב את הילדים בהכנה ובבחירת הטעמים, ולהנות יחד מגלידה תוצרת בית! 

 

שלגון שמנת חמוצה ודובדבנים 

 

רכיבים: (ל 10 שלגונים של כ 70 מ"ל כל אחד)        

  • 200  גרם (1 כוס) דובדבנים מגולענים וחתוכים לרבעים 
  • 200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה 15% 
  • 200 מ"ל (1 כוס) חלב 3% 
  • 1 כפית תמצית וניל 
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן 

אופן ההכנה: 

 

  1. להעביר את הדובדבנים למיכלי פלסטיק המיועדים לשלגונים ולפזר באופן שווה ב 10 מיכלים. 
  2. ליצוק לקערה קטנה את השמנת ולמעוך מעט, להוסיף 1/3 מהחלב ולערבב היטב עד שנטמע לחלוטין בתערובת. לחזור על התהליך פעמיים נוספות, עד שהתערובת הומוגנית. 
  3. להוסיף לקערה תמצית וניל וסוכר ולערבב היטב. 
  4. על ידי מצקת או כוס מדידה קטנה למזוג את התערובת מעל הדובדבנים, עד לשפת הכלי. לערבב מעט כדי למנוע כיסי אוויר.  
  5. להקפיא ללילה (לפחות 12 שעות). כדי לחלץ את השלגונים בקלות – לשטוף במים זורמים למשך 10 שניות. 

                                               

בתיאבון! 

 

קרטיב אחד מכיל 85 קק"ל, 4 גרם שומן 

 

קרטיב לימון ללא לימון 

 

רכיבים: (ל 4 קרטיבים של כ 80 מ"ל כל אחד)         

  • 500 מ"ל מים 
  • 10 עלי לימונית ריחנית או לואיזה 
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר (אפשר להפחית בהדרגה) 

 

אופן ההכנה: 

  1. לחמם בסיר רחב את המים והלימונית ולהביא לרתיחה. לאחר רתיחה להנמיך את האש ולבשל עוד כ 5 דקות. 
  2. להעביר את מי הלימון דרך מסננת לקערה נפרדת ולהוסיף את הסוכר, לבחוש היטב עד שכל הסוכר נמס. 
  3. להעביר למיכלי פלסטיק המיועדים לקרטיבים ולהקפיא ללילה (לפחות 12 שעות). כדי לחלץ את הקרטיבים בקלות – לשטוף במים זורמים למשך 10 שניות. 

  

בתיאבון!   

 

יערה שרי, דיאטנית קלינית-

 

קרטיב אחד מכיל 50 קק"ל שמקורן מסוכר, כך שאם מפחיתים את כמות הסוכר כמות הקק"ל יורדת בהתאם.
 


לכתבות נוספות של שירות התזונה והדייאטה:

 לכבוד החנוכה - על סוגי שמנים
משלוח מנות בריא- יש דבר כזה
מה שלא עושה הטבע עושה הצבע
עובדות חדשות על שוקולד מריר 
מוצרי חלב - לא רק בשבועות

 

הדפסשלח לחבר
עבור לתוכן העמוד