גודל טקסט      
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על על בית החולים
על בית החולים
דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners

על "האש" – שמח ובטוח בל"ג בעומר-

ממונה הבטיחות של המרכז הרפואי ברזילי, מר יהודה אביצור, ממליץ לקראת ל"ג בעומר - המלצות לבטיחות בצלייה "על האש" לחג שמח ובטוח.
המלצות לבטיחות לקראת החגים

בימים הקרובים נחגוג את ל"ג בעומר – חגי ה"על האש". בשני המועדים נעשה שימוש נרחב במתקנים לצליית בשר - מנגלים וברבקיו. כדי לא להעיב על שמחת החג, ולחזור הביתה שלמים ובריאים, להלן מספר כללי זהירות בעת שימוש במתקני צליית בשר:

הנחיות למתקנים לצליית בשר באמצעות פחמים

  •  

    לפני הצבת מיתקן הצלייה יש לבדוק את האזור המיועד, אם קיימים בו עשבים וצמחים שעלולים להידלק ולגרום לשריפה.

  • את המיתקן יש להציב בצורה יציבה במקום פתוח, על שטח ישר ונקי מחומרים דליקים.
    מומלץ מאוד להצטייד באמצעי לכיבוי אש ולהציבו בהישג יד. אמצעי כיבוי יכול להיות מַטפֶה כיבוי אש, דלי מלא במים או בחול.
  • יש להיזהר שלא לשפוך נוזל הצתה על הבגדים. בעת הרטבת הפחמים אסור - בשום אופן - להשתמש בחומרי דלק להצתת הפחמים. 
  •  שימוש בבנזין או בחומרים אחרים מסוכן מאוד וגם עלול לפגוע בבריאות. החומרים המומלצים להצתה הם חומרי דלק מוצקים המיועדים לכך, ועומדים בתקן הישראלי הרשמי (ת"י 5201) החל על חומרים להצתת פחמים או עץ. 
  •  אסור בשום אופן לשפוך נוזלי הצתה ולהוסיף חומרי הצתה לאש לאחר הצתת הפחמים, גם אם נראה שהפחמים לא התלקחו כראוי, פעולה כזאת מסוכנת ביותר ועלולה לגרום להתפרצות להבה בגלל הצתת האדים - דבר שגרם כבר לאסונות לא מעטים.
  • יש להרחיק ילדים ובעלי חיים מקרבת מיתקן הצלייה. 
  •  יש להצטייד בכלים המיועדים לצלייה על האש, בעלי ידיות ארוכות כדי לאפשר ל"טבח" מרחק מספיק גדול מחום ומאש כאשר הוא מטפל בבשרים. 
  •  יש לעמוד ליד מכשיר הצלייה בכיוון הרוח כדי לא להיחשף לעשן ולניצוצות העלולים לפגוע בעיניים ובדרכי הנשימה.
  • אין להשאיר, ולו לרגע, מיתקן צלייה ללא השגחה.
  • בסיום "חגיגת הבשר" יש לכבות את האש, ולהמתין עד להתקררות מיתקן הצלייה. אין לשפוך פחמים ואפר שלא התקררו לחלוטין לפחי אשפה - הם יכולים להמיס את חומרי הפלסטיק ולגרום להצתה ולשריפה בסביבה. 
     בתום הארוחה השאירו את אזור השהייה שלכם נקי.

הנחיות למיתקנים לצליית בשר באמצעות גז

  • שימוש במיתקן לצליית בשר באמצעות גז ייעשה אך ורק באוויר הפתוח.

    לאחר הצבת המיתקן – בצורה יציבה על משטח ישר נקי מעשבים ומחומרים דליקים אחרים - ולפני הפעלתו, יש לבדוק שצינור הגז שלם, אינו סדוק או יבש, כל החיבורים תקינים ואין שום דליפה. 
  •  אם אתם חושדים שיש דליפת גז - אין להשתמש במיתקן הצלייה עד לתיקונו. הבדיקה לדליפה תיעשה באמצעות הברשת מי סבון - דליפה מתגלה על ידי בועות של הסבון הנוצרות בנקודת הדליפה - ולא בשום אמצעי אחר. 
  •  יש להדליק את הגפרור/המצית לפני פתיחת ברז הגז.
  • בתום השימוש במיתקן יש לסגור את ברז הגז הראשי, לריקון שאריות גז מהצנרת ורק לאחר מכן לסגור את הברזים של המיתקן.

מקור: המוסד לבטיחות וגיהות

הדפסשלח לחבר
עבור לתוכן העמוד